20:15

Göteborgs SIF

Referat

Referat: Landala IF - Göteborgs SIF

Igår var det dags för årets första derby, vi mötte GSIF hemma på G-södra. Det var perfekta förutsättningar med 17-18 grader vid matchstart och ett taggat Landala som ställde upp för match. Ingen korvgrill denna gång, men likväl hade vi lyckats locka ned ett antal supportrar tillika icke uttagna spelare till match!

Vi ställer upp i en 4-3-3 idag. Matchen börjar bra för oss vi vågar rulla runt men varvar med längre bollar mot dagens tremannaanfall i form av Jonte, Felix och Erik. Framförallt lyckas vi skapa mycket hörnor och inte minst är vi farliga på Elias monsterinkast (längst i serien?). Till protokollet bör sägas att även GSIF har sina chanser i första halvlek och det är en jämn tillställning.

I början av andra tappar vi ork och fart och utan löpningar blir vi tillbakatryckta och har svårt att etablera anfall. GSIF har några riktigt bra lägen men vi tackar gudarna (och ortopeden) att Emil är tillbaka i målet. Ju längre halvleken lider desto mer rycker vi upp oss och skapar flera bra lägen att ta tre pinnar. Korshavn gjorde en numera patenterad energigivande tackling, helt enligt regelboken. GSIF-spelaren har knappt hämtat sig än, sägs det. Erik har en boll i mål, men avblåst för offside. Tyvärr räckte det inte till mer än en poäng denna gång. En välspelad match mellan två jämna lag. 0-0 i div 6 kan inte lär inte vara det vanligast förekommande resultatet men tyder på att vi hämtat upp oss försvarsmässigt efter mycket insläppta bollar senaste matcherna.

Matchens utropstecken, helt enl. undertecknads tycke och smak:
!: Bilal debuterar i seriefotboll för första gången på flera år, passningssäker mittback som blir en tillgång
!: Emil i målet. No offense tidigare målvakter, men utan Emil ingen poäng idag.
!: Försvarsgeneral Lundwall, krävdes en armbåge i huvudet för att få honom någorlunda ur balans.

Nästa match blir gräsdebut på SIK-vallen mot SG som förlorade mot Fröjden igår, men har samma poäng som vi (dock en match mer spelad).