Ny vecka, ny hemmamatch och en ordentlig revansch att utkräva! Vi brukar alltid göra dåliga matcher mot Chalmers och det skulle det bli ändring på. Tyvärr har fallet ofta varit att vi inte haft något att spela för men 2022 är ugnt och vårt vinstsug är maximalt!

Inte mindre än åtta(!!!) ändringar från startelvan i fredags låter oroväckande, men nej, det är bara bredden vi har i år.
Salenius-Per E-Lundwall-Anthon
Rasmus-Ragnar-Oscar K-Max
Felix-Erik
Bänk: Farre, Elias, Robin, Linus, Yohannes

Intensiv matchinledning där vi är något bättre, men det är hårfint. Ett gäng halvdana lägen, ett par fasta som är nära men framförallt en hård hög press som stressar Chalmers backlinje och målvakt ordentligt. Det är inte en eller två gånger som deras målvakt får tidsbrist och vi nästan kan få öppet mål. Dessvärre tvingas vi till ett tidigt byte till Lundwall linkar av med en befarad bristning; Salenius går in centralt och Farre tar över högerbacken. Chalmers äter sig in i matchen allt mer och är starka längst fram. Skolboksfotboll med boll på felvänd forward och vägg på rättvänd innermittfältare bör resultera i åtminstone ett mål eller två men samspelet finns inte riktigt där. För dålig påfyllnad i yttre korridorerna och endast ett djupledshot blir relativt lättläst och utöver en välslagen frispark så är det inte mycket avslut på mål. Istället ska vi ta ledningen halvvägs in i halvleken. Erik friställer Felix som från sidan ser ut att komma helt ur vinkel men efter att ha fintat ner målvakten lägger en lätt chip över honom. Precis vad vi behövde och frustrerande för våra motståndare i period de varit starkare. Bara minuten senare får Felix ett drömläge men vänsterfoten sviker och bollen landade halvvägs ner till Mossens IP istället.
Offensivt blir vi lite låga i omställningarna vilket gör det tufft att hitta uppspelsvägarna vi söker. Chalmers kan vinna många andrabollar runt mittlinjen och det är ingen skön känsla. Med någon minut kvar händer något som är svårt att förstå. Vi minns alla videon på Joe Harts megarusch hem efter en hörna (om den nu är sann) men frågan är om inte Eriks löpning tar priset. Oscar slår en boll i djupet som Chalmers mittback nästan bör hinna ta med på en veckolång charterresa till värme men något i Erik som är måååånga meter där ifrån kickar in och från ingenstans så är han förbi och kan ensam med målvakten placera in den till vänster om målvakten. Gött såklart men det är knappt att polleten trillat ner här än.

I halvtid försöker vi reda ut varför vi låser oss och med lite instruktioner från kapten Rasmus och tränartrion börjar vi andra klart bättre. Vi hittar positionsbyterna, löpvägarna och passningarna. Självklart är det inte enbart detta men Chalmers ser trötta ut och med ett par skador blir andra halvlek relativt behaglig. Chalmers har ett friläge där Jackes ovana faktiskt spelar honom till sin fördel, men utöver detta är det aldrig särskilt farligt.
Vi skapar å andra sidan en hel del chanser med fina kombination på båda kanterna, mer lugn och större självförtroende. 3-0 med halvtimmen kvar kommer efter en underbar fotboll där Robin till slut kan hitta snett inåt bakåt till Erik som med ett kontrollerat avslut stänger matchen.

Stort hemmafölje idag och segern firades med korv vid sidan! Hoppas detta kan bli en återkommande händelse!
Nu väntar en lättare träning ikväll innan vi tar helg, nästa vecka väntar AIF borta på charmiga Gröna Vallen! Då tar vi tre nya poäng!