Det vankades AW-match mot ett ugnt men topptippat Askims IK denna fredag kväll borta på Kobbegården!
Vilka förutsättningar Askim har; tre konstgräsplaner, ett klubbhus med omkädningsrum som hör hemma i det nationella seriesystemet och ett upptagningsområde de har för sig själva som genomgår en byggboom. Lovar gott på sikt för Askim!

0-1 10' Erik, assist Yohannes
2-2 46' Erik, assist Linus
2-3 52' Yohannes, "assist" Erik
2-4 75' Simon, assist Yohannes

Vi kom till matchstart med en bra vecka i ryggen och återvunnet självförtroende efter förra veckans seger mot Slottskogen.
Scoutningen inför var minst sagt bristfällig men den dataanalys som klubbens strateger gjort visade sig stämma mycket väl.

Utöver Emils skada och ett par glömda skor var det inget i våra förberedelser som störde oss, Jacke var taggad till tänderna efter en veckas hårdträning.

Laget för dagen:
Jacke
Linus-William-Lundwall-Farre
Elias-Alec-Fhager-Nils
Erik-Yohannes
Bänk:Per E, Per N, Felix, Robin, Simon

Börjar matchen oerhört piggt och tvingar motståndarna till att slå bort boll efter boll. Ledningsmålet kommer tidigt efter att Yohannes hittar Erik med en smörpassning deluxe. Efter detta har vi all chans i världen att bara öka men slappnar istället av och börjar felvärdera och sätta kompisen i svåra lägen och det är just det som händer efter dryga 20. En för kort pass i sidled kan brytas tämligen enkelt av Askim och det är kvitterat. Onödigt är bara förnamnet. Efter målet för Askim mer energi och en större tro att de kan göra något. Tempot höjs men det resulterar i en ganska dålig period avHawaii-fotboll från båda håll. Ytterligare slarv fem minuter innan halvlek resulterar i 2-1 till Askim efter att vi försöker klacka oss ur pressen runt eget straffområde. Skottet har Jacke stenkoll på men en touch ställer honom helt.

Utöver nonchalansen så bjuder vi stundtals på finfin fotboll. Större fokus och mer tålamod och vi vänder detta snabbare än vad en lövbiff behöver i en het panna. 2-2 kommer direkt på avspark efter att Linus hittat Erik som kyligt placerar in den, 3-2 efter en soloräd några minuter senare. Yohannes får bollen runt mittcirkeln och efter att ha rundat de som rundas bör tämligen enkelt kan sätta dit den i målvaktens högra hörn.

Askim ser trötta ut och vi fortsätter skapa chanser men även vår ork börja tryta. Vi har dock tillräckligt med energi för att trycka in 4-2 efter en "vältajmad" löpning på Yohannes fina boll kan Simon få sätta spiken i kistan. Resten av matchen är tämligen svag och Askim ska få göra en reducering innan domaren blåser av.

Vad tar vi med oss? Två tråkiga skador på William (stukning) samt Per N (axel) men också vetskapen att vi måste höja oss. Utan att förnimma Askim så är detta en match vi bör vinna med ganska stor marginal och absolut inte släppa in tre mål. Vi kommer aldrig kunna frejda oss helt men att eget slarv generar heta målchanser är inte okej.